Hemtips: Smart förvaring och köp din heminredning på nätet

Jag tänkte bjuda på lite tips för hemmet.

De flesta av oss har det alldeles för trångt och alldeles för många prylar. Tänk på att det finns platser som ofta inte används till något.

I kök finns det ofta gott om plats under skåpen, bakom socklarna, och ovanpå skåpen. När vi byggde nytt Ikeakök för några år sedan såg vi till att socklarna under skåpen var löstagbara och vips hade vi förvaringsplats för sånt som man inte använder dagligen. Vi hade det som lager för vinflaskor, öl och läsk – man lade flaskorna sida vid sida. Tänk på att det bör vara hyfsat tätt vid sockeln så att det inte kommer in för mycket damm, smulor och stekos. Både nybyggda och gamla kök har ofta upp till 4 dm med tomrum ovanpå skåpen. Där får det plats mycket och bygger du om ditt kök, se till att du utnyttjar platsen ända upp.

Många sängar, sittmöbler och soffor kan innehålla förvaringsplats. När du köper nytt, kolla efter detta. En sittmöbel till en hall kanske går att lyfta av ”locket” på och däri kan du förvara allt från skoprylar (skoputs, skoinlägg, etc) till överdragskläder och regnkläder. För den som är ute och vandrar mycket kan det vara bra att lägga exempelvis en powerbank eller extra telefonladdare här.

Många moderna badrum är väldigt stora, där finns säkert plats för ett skåp – eller ett par hyllor högt upp där de knappt syns.

Sätt upp småhyllor, små skåp och krokar där det passar, till exempel bakom dörrar.

Sådana prylar, och mycket annat kan med fördel du köpa on line. Heminredning på nätet bara växer och allt fler upptäcker hur snabbt och enkelt man kan skaffa saker till hemmet från hemmet. Det finns väldigt många sajter att välja mellan Ikea är ju förstås en bjässe man kan kolla in, men det finns idag väldigt många alternativ som både är prisvärda och som har unik design och unik stil. Kolla t. ex. in Stayhome heminredning på nätet.

Kommentarer är stängda.