God mat med totalentreprenad

I helgen var det så dags igen för gäster att komma och äta god mat hemma hos oss. Gästerna bestod denna gången av våra grannar. Grannarna i vårat område har varierade åldrar och arbeten.

Hassan och Nadja – Hassan arbetar med att hjälpa människor med fasadputsning och totalentreprenader, Nadja jobbar som undersköterska på sjukhuset.
Greta och Bengt – Pensionärer men Greta var förut revisor på ett lokalt företag och Bengt arbetade med försäljning av kläder i alla varianter och storlekar, bland annat underkläder som trofé trosor. Passade på att fråga Bengt ifall man kunde köpa några trofé underkläder billigt från honom, det hade damen i huset uppskattat. Inte för att hon inte redan har byrån full med underkläder, utan för att underkläderna som Trofé tillverkar ofta är av hög kvalité. De är också riktigt sexiga, vilket alltid är ett plus.
Linus och Anton – De två ungkarlarna i grannkvarteret, båda studerar till läkare.
Sigrid – Greta och Bengts barnbarn som besöker farmor och farfar.
Stefan och Kristina – Stefan jobbar som professionell fotograf och Kristina är förskolepedagog.
Veronika och Viktoria – De nyförlovade paret i radhuset, Veronika är bibliotekarie på stadsbiblioteket och Viktoria arbetar som musiklärare för 7-9 klass.

Det var alla grannar vi har, då vi bor i ett radhus där varje trappuppgång endast har 6 lägenheter, är dessa de enda vi bjöd in.

Nu till maten, vi åt självklart en trerätters.

Till förrätt serverades en utsökt kantarellsoppa med parmesantoast, alla var stormförtjusta i soppan.
Till varmrätt serverades entrecote med pommes frites gjord på rotfrukter, till serverades hemmagjord bearnaisesås. Detta sa bland annat Sigrid var de godaste pommes fritesen hon har ätit.
Till efterrätt serverades en klassisk kladdkaka med egenvispad grädde. Trots att alla hade ätit upp både förrätt och varmrätt, åt alla en stor bit kladdkaka.

Allt som allt var kvällen en succé, alla lämnade mätta och belåtna, och det är vad som var viktigast.

Kommentarer är stängda.